Tilbake til Urkraften
www.sjamanisme.no

TANTRASONEN

SKAPERKRAFTEN
www.skaperkraften.no


Kan man vaske bort giftstoffene fra sunn mat ?


Det er mange råd om hvordan du kan vaske vekk sprøytemidler,
giftstoffer, bakterier og virus fra frukt og grønt. Rent vann, dyre
vaskemidler, vanlige vaskemidler, eddik, sitron, salt og natron
er bare noen av remediene som skal fjerne uhumskheter fra
maten. Hva er sant?
I hovedsak er det lurt å vaske alle frukt og grønnsaker før vi spiser
det, for støv, skitt, bakterier og virus finner vi selv på økologiske
produkter. Hva kan de av oss som ikke kan fråtse i økologisk mat
gjøre for unngå mest mulig gift, bakterier og virus?

Vi har tatt en kikk på noen råd mange deler om hvordan du kan
rense mat, og vi fant det er gjort studier på flere av de mer naturlige
remediene som ofte går igjen. De fleste kjerringråd har faktisk en
effekt, men de renser kun produktet utenpå. 
Rester av sprøytemidler og kunstgjødsel som er tatt opp i frukt
og grønt, forsvinner ikke ved verken bløtlegging eller ulike
remedier.

Vann versus vaskemidler
En treårig studie viste at skylling av frukt og grønt i vann fra
springen betydelig reduserte rester av ni av de tolv plantevernmidler
undersøkt i fjorten råvarer. 
Spesielle vaskemidler til frukt og grønt viste seg å ikke ha større
effekt på å fjerne 8 av 9 sprøytemidler, enn å bruke vanlige vaske-
middel eller rent vann fra springen.

Forskerne påstår at å holde frukt og grønt under rennende
vann i minst 30 sekunder mens du gnir eller børster lett, er like
effektivt som fjonge og dyre vaskemidler og fjerner opp til 95
prosent av stoffene som sitter igjen utenpå en grønnsak.

Bakterier og virus -patogener.
Vanlig bordsalt oppløst i vann til cirka 2 prosent eller 10 prosent
eddik, reduserer antall baktrerier med 90 prosent.

For mikroorganismer, kan du prøve å skylle produktet med en mild
løsning av eddik, om lag 10 prosent. I en studie fra 2003 ved
University of Florida, testet forskerne desinfeksjonsmidler på
jordbær forurenset med E. coli og andre bakterier. De fant eddik-
blandingen reduserer bakterier med 90 prosent og virus med om lag
95 prosent.

Forskernes beste råd for å vaske frukt og grønt for mest mulig
skadelig sprøytemidler og patogener:
Det anbefales å skylle produktet med eddikløsning først og skylle
deretter med rent vann i 30 sekunder mens du gnir eller børster lett.


Les resten av artikkelen her :

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar